Innland Magasin | NORGES GRØNNE MOTOR | A15. mapei
1362
page-template-default,page,page-id-1362,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
ARTIKKELANNONSE

Mapei – Vi ønsker å utgjøre en forskjell

Mapei, som har sitt hovedsete i Nord-Odal kommune i Innlandet, investerer kraftig i forskning, utvikling og utdanning som en del av sitt 360 graders-perspektiv på bærekraft. Det har blant annet ledet til Byggenæringens Innovasjonspris for teknologi som resirkulerer byggavfall.

Vi satser sterkt på utvikling og har blant annet et forskningssenter og laboratorium her i Nord-Odal som er veldig viktig for hele konsernet. Gjennom å utvikle teknologi og løsninger for å redusere CO2-utslipp fra produksjon av sement og betong, går Mapei i front for en bærekraftig fremtid. I tillegg ser vi kontinuerlig på mulighetene for å resirkulere produkter, slik at avfallet blir en ressurs.

I Mapei er vi opptatt av at alle våre ansatte, på alle nivåer, skal få utvikle seg og styrke kompetansen sin. Gjennom Mapei-skolen utarbeider vi kompetanseutviklingsplaner hvor blant annet bærekraftig forretningsutvikling er på kursagendaen gjennom et samarbeid med høgskolesenteret i Kongsvinger. Næringslivet i Kongsvingerregionen samarbeider også godt i industriforeningen 7Sterke, som har et eget nettverk for bærekraft.

Mapei-direktør Trond Hagerud har gjennom to tiår vært med på en formidabel suksessreise. I løpet av denne tiden har Mapei vokst organisk fra en omsetning i Norge på om lag 150 millioner norske kroner, til i dag å omsette for over 1,1 milliard kroner i Norden og Baltikum. Bærekraftig utvikling har gjennom mange år vært prioritert høyt i Mapei – ikke bare av miljøhensyn, men også med tanke på de ansatte og samfunnet generelt. Av den grunn har virksomheten to år på rad blitt sertifisert som en «Great Place to Work»-bedrift.

– Bærekraftig utvikling er viktig og inspirerende for hele organisasjonen, og noe vi prioriterer høyt. Det er ikke bare noe vi snakker om i ledergruppen – dette er noe vi løfter sammen og engasjerer hele bedriften i. Ikke minst etter klimaavtalen i Paris og FNs 17 bærekraftmål som har gitt oss en klart definert rettesnor for vår utvikling og noe å strekke oss etter. Det er avgjørende for oss å lage en robust strategi for bærekraftig utvikling hvor alle målene, fulgt opp av handlingsplaner, er en integrert del av vår overordnede strategi i et 360 graders-perspektiv.

 

Fremtidens løsninger

– Vi har et verdikjedeperspektiv, noe som innebærer at vi også inkluderer bærekraftmålene i vårt forhold til kunder og leverandører. Blant annet har vi utviklet en teknologi som gjør at vi kan resirkulere avfallet til kundene våre og lage nytt materiale, noe vi vant Byggenæringens Innovasjonspris for i fjor. Målet vårt er å alltid ligge et skritt foran. Godt bærekraftarbeid belønnes også med interne priser, og vi legger vekt på å involvere og informere samtlige ansatte i organisasjonen for å skape en felles forståelse, forteller Mapei-direktøren.

Men er det økonomi i de bærekraftige initiativene?

– Det koster selvsagt penger å ha et så sterkt fokus på bærekraft, men for oss er det en helt nødvendig investering. Hvis vi ikke lykkes, ville det på sikt være negativt for vårt omdømme, vår utvikling og vår økonomi. Vi har ambisiøse mål, og vi ønsker selv å være en del av løsningen. Vi kan faktisk bety en forskjell, og det er veldig inspirerende og meningsfylt for oss i Mapei-teamet, konkluderer Hagerud.

Fakta om Mapei AS

 • Norsk gründerbedrift som i 1999 ble en
  del av det Italienske Mapei-konsernet.
 • Mapei er et globalt ledende selskap med
  spesialkompetanse innen betongteknologi
  og polymerkjemi, som utvikler produktløsninger
  for bygg og anleggsbransjen.
 • En av konsernets internasjonale FoU-avdelinger
  er lokalisert i Nord-Odal, sammen
  med fabrikk og hovedkontor for konsernets
  virksomhet i Norden og Baltikum.
 • Mapei AS hadde i 2020 en omsetning på
  ca 1,1 milliarder og 240 ansatte