Innland Magasin | NORGES GRØNNE MOTOR | A9. boligpartner
931
page-template-default,page,page-id-931,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
ARTIKKELANNONSE
INNOVATIVE LAVBLOKKER I TRE: Trehusene fra BoligPartner. Illustrasjon: BoligPartner

Hjerte for ekte håndverk

Med skogen på lag, og med respekt for fag og tradisjonsrik byggekultur i benmargen, bidrar BoligPartner med nytenking inn i det grønne skiftet.

− Vi innrømmer det gjerne: Vi kjenner på ekstra stolthet hver gang vi leverer fra oss nøklene til et hus, en leilighet eller ei hytte som er bygget av tre fra norske skoger. Det gir en god følelse å rasjonelt kunne utnytte den store og økende skogressursen vi har her i landet. Tre krever lite energi i produksjonsfasen. Når vi i tillegg vet at karbonet lagres helt til det brytes ned eller brenner opp, bidrar vi til å senke klimagassutslippene ved å bruke tre som byggemateriale. I tillegg kommer de positive innemiljø-effektene av å bygge i tre. Det sier administrerende direktør Mari Skjærstad.

 

Klimasmarte løsninger

BoligPartner har gjort det til sin merkevare å bruke trematerialer gjennomført i alt, fra små og arealeffektive leiligheter, til villaer og lavblokker. Som medlemsbedrift i Norwegian Wood Cluster (NWC) er BoligPartner en aktiv pådriver i utvikling av grønne og fremtidsrettede løsninger.

– Markedet er i rask endring, og etterspør rene, bærekraftige produkter. Det forventes også dokumentasjon på produkter og prosesser. For oss er det viktig å være tidlig på plass med klimasmarte løsninger og forretningsmodeller, sier Skjærstad.  Hun har stor tro på at dokumenterte bygg med fleksible løsninger er framtiden, og BoligPartner har satt seg et hårete mål om å ta posisjonen som bransjens beste på bærekraft.

Leilighetsbygg i tre

Også Ingvild Keller, markedssjef i BoligPartner, opplever at spørsmålet om å ta bærekraftige valg i større grad er blitt en naturlig del av prosessen når nye bygg skal reises, om det er til privat – eller næringsformål. Hun er svært fornøyd med at selskapet nå står i bresjen for innovativ bruk av tre i leilighetsbygg i 4 etasjer gjennom konseptet «Trehusene».  Konseptet har blitt omfavnet av alle aldersgrupper, og Keller mener de har truffet en trend i markedet der det unike og bærekraftige etterspørres.

−Når vi i tillegg har funnet god balanse mellom effektiv standardisering og fleksibilitet i leilighetsstørrelser, har markedstilpasningen truffet en bredere kjøpergruppe. Dette er satsing for vekst, sier Ingvild Keller.

 

Markedet applauderer

Det er dokumentert gjennom norsk standard at Trehusene gir betydelig utslippskutt sammenlignet med referansebygg i tre og betong. Når konseptet også blir svært godt mottatt i markedet, senest bevist gjennom hhv. 35% og 50% av salgsverdi solgt første uken for de nylig lanserte prosjektene «Trehusene på Fossumtoppen» og «Trehusene på Skarnes», gir det en sjelden kombinasjon av et kommersielt volumprodukt som er bærekraftig.

− Leveransen kommer kun fra norske leverandører. Dette bidrar til lokal verdiskapning og kompetansebygging som er viktig for Norge og Innlandet. Det gir oss en sterk tro på å utgjøre en forskjell, samtidig som vi gir kundene det de vil ha, sier Knut Moe, som er ansvarlig for forretningsområdet Trehusene i Bolig Partner.

Mari Skjærstad
Ingvild Keller